Pokud se vám tento email nezobrazuje správně, zobrazte si ho na webu kliknutím na tento odkaz

Milé kolegyně, milí kolegové,

v tomto newsletteru vás seznámíme s úžasnou zprávou – navyšujeme částku roční podpory start-up grantu na 2 miliony korun od Nadace Experientia, celková výše podpory včetně účasti hostitelské instituce tedy bude činit 2,7 milionu korun ročně! Upozorňujeme také na změnu: sjednotili jsme termín přihlášek na zahraniční stáže a na start-up granty, a to na 15. března 2020. Do této doby nám můžete posílat své projekty na start-up granty i na roční stipendijní pobyty na vysněném zahraničním pracovišti. Inspirací vám mohou být stipendisté za rok 2019: Eva Bednářová, která vycestuje na newyorskou Columbia University a Rafael Navrátil, jenž si vybral přestižní Scripps Research Institute v San Diegu. Oba představí své projekty na konferenci Liblice 2019. Ukážeme vám také fotografie z workshopu s mladými vědkyněmi a vědci, který jsme na podzim uspořádali ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí.

CHCETE ROZJET VLASTNÍ VÝZKUMNOU SKUPINU? POŽÁDEJTE O NAVÝŠENÝ START-UP GRANT

„Díky start-up grantu mohu dělat výzkum podle vlastních představ,“ říká Ondřej Baszczyňski, který v lednu 2019 založil na Přírodovědecké fakultě UK historicky první výzkumnou skupinu podpořenou Nadací Experientia. Pokud jste se stejně jako Ondřej vrátili ze zahraniční postdoktorandské stáže a uvažujete o založení vlastní vědecké skupiny zde v České republice, požádejte o náš navýšený start-up grant do 15. března 2020. Start-up granty jsou určeny mladým začínajícím vědkyním a vědcům (do 5 let od ukončení Ph.D. studia), kteří podají do soutěže originální projekt v oboru organické, bioorganické a medicinální chemie. Výzkumná skupina bude nově podpořena celkovou částkou 2,7 milionu korun ročně, a to po dobu tří let. Pracoviště a vybavení laboratoří výzkumné skupině poskytne hostitelská instituce.

VYCESTUJTE NA ROČNÍ STÁŽ NA PRESTIŽNÍ UNIVERZITU DLE VLASTNÍHO VÝBĚRU

Je vám méně než 35 let, máte, anebo brzy budete mít ukončené Ph.D. studium a zároveň se ve svém výzkumu věnujete organické, bioorganické nebo medicinální chemii? Využijte šance vycestovat díky Nadaci Experientia na roční stipendijní pobyt nebo odbornou stáž na prestižní zahraniční univerzitu dle vašeho vlastního výběru! Uzávěrka přihlášek je 15. března 2020. Neváhejte, kontaktujte už nyní své vysněné pracoviště a rozšiřte řadu stipendistů, kteří to skrze náš grant dotáhli třeba až do laboratoří k nobelistům…

NA KONFERENCI „LIBLICE 2019“ VYSTOUPÍ NAŠI STIPENDISTÉ

Chystáte se na 54. ročník konference Pokroky v organické, bioorganické a farmaceutické chemii – „Liblice 2019“? My ano! Experientia blok proběhne ve čtvrtek 7. listopadu od 11 hodin dopoledne hned po přestávce na kávu. Těšit se můžete na přednášky obou dvou našich nových stipendistů. Eva Bednářová vystoupí s prezentací na téma "Catalytic Cocyclotrimerization of Halo- and Boryldiynes with Nitriles" a její kolega Rafael Navrátil si připravuje přednášku s názvem "Carbenes, Nitrenes, Xanthenes and Amphotericin: A Few Molecules Along the Path Towards the Experientia Fellowship". Těšíme se na viděnou ve Špindlerově Mlýně.

PROHLÉDNĚTE SI FOTOGRAFIE Z NAŠEHO WORKSHOPU

Ve středu 11. 9. jsme v překrásných prostorách Skautského institutu na Staroměstském náměstí uspořádali celodenní workshop s Nadací Experientia. Pozvání přijalo celkem devět mladých vědkyň a vědců (kromě našich stipendistek a stipendistů se workshopu zúčastnila Hana Macíčková Cahová z ÚOCHB AV ČR a Martin Krupička z VŠCHT), kterých jsme se ptali na jejich zkušenosti z minulosti i nápady do budoucna. Workshopem nás krásně provedly dámy z Via Clarita, kterým tímto – stejně jako vědkyním a vědcům – ještě jednou velice děkujeme!

Nadace Experientia v číslech

7

LET

Nadace Experienta vznikla před 7 lety z iniciativy manželů Hany a Dalimila Dvořákových. Hana Dvořáková spolupracovala s profesorem Antonínem Holým a má podíl na licenčních poplatcích za antivirové látky vyvinuté na Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR.

16,5

MILIONŮ KČ

Nadace Experientia už udělila stipendia v celkové výši 16,5 milionů Kč. Podpořit ji můžete i vy: finanční dar v jakékoli výši je možno poskytnout prostřednictvím našeho widgetu.

13

VĚDCŮ

Už celkem 13 mladých vědkyň a vědců díky nám vycestovalo na roční studijní stáž na prestižní zahraniční univerzitu dle svého výběru.

Nezapomeňte se přihlásit k odběru tohoto newsletteru, aby vám neunikla žádná důležitá informace týkající se nadačních příspěvků.

NAJDETE NÁS TAKÉ NA WEBU A NA FACEBOOKU.